035 - 887 07 08
Winkelmandje

Mitsubishi airconditioning units

Een split-unit bestaande uit één binnen- en buitenunit of een multi-split airco waarbij meerdere binnenunits op één buitenunit kunnen worden aangesloten. De kenmerken van de verschillende airco's hebben wij per type op een rij gezet. Alle airconditioners die wij leveren zijn standaard voorzien van verwarming (wamtepomp).

Wandmodel (SRK)

Deze wandunit wordt hoog tegen de wand geplaatst, circa 5 centimeter onder het plafond. De binnenunits zijn 87 centimer breed en leverbaar in drie kleuren: standaard wit (RAL 9003), titianium-zwart contrastkleur en wit-zwart contrastkleur.

Deze SRK wandunits zijn optioneel te voorzien van Smart M-air wifi controller. De SRK wandunit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. De SRK wandunits zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 2,0 tot 8,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Vloermodel (SRF) 

Deze vloerunit wordt laag tegen de wand geplaatst, circa 5 centimeter boven de vloer of net boven de plint. Voor deze  vloerunit wordt vaak gekozen als er nergens in de ruimte een hoge vlakke wand is waar een wandunit kan worden gemonteerd. Het vloermodel kan bijvoorbeeld ook vlak boven de vloer tegen een knieschot worden gemonteerd.  

Deze SRF vloerunits zijn optioneel te voorzien van Smart M-air wifi controller. De SRF vloerunit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. De SRF vloerunits zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 2,5 tot 5,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Plafondmodel (FDE)

Deze plafondunit wordt direct tegen het plafond gemonteerd en kan zelfs nog gedeeltelijk in een verlaagd plafond worden ingebouwd. Plafondunits worden veelal toegepast in lange smalle ruimtes vanwege de krachtige eenzijdige uitblaas en zijn zeer geschikt voor smalle winkels, kantoren, restaurants of sportruimtes.

Deze FDE plafondunits zijn optioneel te voorzien van Smart M-air wifi controller. De FDE plafond unit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. De FDE plafondunits zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 4,0 tot 14,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Cassettemodel (FDTC & FDT) 

Deze cassette-units worden ingebouwd in een verlaagd (systeem) plafond. Na inbouw is enkel het paneel van de cassette-unit nog zichtbaar. Door de 4-zijdige uitblaas van deze units wordt de geconditioneerde lucht uiterst gelijkmatig over de ruimte verdeeld bij een lage luchtsnelheid. De cassette-units van 4,0 kW tot 5,6 kW koelvermogen zijn leverbaar in de afmeting 57 cm x 57 cm (paneel 62 x 62), waardoor deze ingebouwd kunnen worden in één tegel van een 60 x 60 systeemplafond. De cassette-units met een groter koelvermogen hebben een afmeting van 84 cm x 84 cm (paneel 95 x 95). Deze cassette-units worden veel toegepast in kantoren en winkels.

Deze cassette-units zijn optioneel te voorzien van Smart M-air wifi controller. De FDTC & FDT cassette-units kunnen aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. De FDTC cassette-units zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 4,0 tot 5,6 kW en de FDT cassette-units in koelcapaciteiten van 4,0 tot 14,0 kW.

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties van de FDTC.

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties FDT

Satellietmodel (SRR-FDUM-FDU)

Deze kannaalunits worden boven een verlaagd plafond gemonteerd of bijvoorbeeld in een naastgelegen ruimte. Veelal  worden deze units toegepast in grotere ruimtes voorzien van systeemplafonds. Op de unit worden geïsoleerde slangen aangesloten met een diameter van 200 mm waardoor de geconditioneerde lucht naar inblaasroosters wordt gevoerd. Door verdeling over meerdere inblaasroosters wordt de luchtsnelheid zeer laag waardoor de airconditioning nauwelijks voelbaar is. De satellietunits zijn ook geschikt voor montage op bijvoorbeeld een zolder, waarvandaan meerdere slaapkamers met één unit te conditioneren zijn. Tevens is het mogelijk om een luchtzak aan te sluiten op deze satellietunits.

Deze SRR, FDUM en FDU satellietunits zijn optioneel te voorzien van Smart M-air wifi controller. De satellietunit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. Deze units zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 2,5 tot 25,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Multi-split (SCM) 

Op de SCM multi-split buitenunit zijn 2 tot 6 binnenunits aan te sluiten. Hierdoor is het mogelijk met slechts één buitenunit maximaal 6 ruimtes van airconditioning te voorzien. Hierbij blijft het mogelijk de airco in iedere aparte ruimte individueel te bedienen, mits de binnenunits in dezelfde bedrijfsmodus staan; koelen óf verwarmen. Op de SCM Multi-split zijn verschillende modellen binnenunits te combineren.

Aan te sluiten binnenunits:

  • wandunits
  • vloerunits
  • plafondunits
  • cassetteunits
  • satellietunits

Van de aan te sluiten binnenunits kunnen de capaciteiten variëren van 2,0 kW tot 7,1 kW. Verschillende modellen zijn te combineren op één buitenunit. 

De SCM multi-split units zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 4,0 tot 12,5 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Smart M-air wifi-controller 

Met de wifi-controller van Mitsubishi zijn uw airco's gemakkelijk en overzichtelijk te bedienen via de Smart M-air app op uw smartphone of tablet. De wifi module is geheel in de binnenunit te integreren waardoor deze onzichtbaar weggewerkt wordt. Via de app zijn de airco's vanaf iedere locatie ter wereld te bedienen. U heeft alleen een werkende internetverbinding nodig. Tevens is via de app de actuele binnen- en buitentemperatuur af te lezen.