035 - 887 07 08
Winkelmandje

Daikin airconditioning units

Een split-unit bestaande uit één binnen- en buitenunit of een multi-split airco waarbij meerdere binnenunits op één buitenunit kunnen worden aangesloten. De kenmerken van de verschillende airco's hebben wij per type op een rij gezet. Alle airconditioners die wij leveren zijn standaard voorzien van verwarming (wamtepomp).

Wandmodel FTXP Comfora

Deze wandunit wordt hoog tegen de wand geplaatst, circa 5 centimeter onder het plafond. De binnenunit is 77 centimer breed voor modellen tot 3,5 kW en 99 cm breed voor de modellen vanaf 5,0 kW.  

Deze FTXP wandunits zijn optioneel te voorzien van Daikin Residential wifi controller. De FTXP wandunit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits (tot maximaal 2 binennunits). De FTXP wandunits zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 2,0 tot 7,1 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Wandmodel FTXM Perfera

Deze wandunit wordt hoog tegen de wand geplaatst, circa 5 centimeter onder het plafond. De binnenunit is 78 centimer breed voor modellen tot 4,2 kW en 100 cm breed voor de modellen vanaf 5,0 kW. Deze wandunit is standaard voorzien van flash streamer, zilverfilter én geïntegreerde wifi-controller waardoor de unit te bedienen is via de Daikin Residention controller app.

De FTXM wandunit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. De FTXM wandunits zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 2,0 tot 7,1 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Wandmodel FTXA Stylish 

Deze design wandunit wordt hoog tegen de wand geplaatst, circa 5 centimeter onder het plafond. De binnenunit is 80 centimeter breed en slechts 19 centimeter diep! De Daikin Stylish is leverbaar in 4 kleuren: wit, zilver, mat-zwart & zwarthout. Deze wandunit is standaard voorzien van flash streamer, zilverfilter én geïntegreerde wifi-controller waardoor de unit te bedienen is via de Daikin Residention controller app.

De FTXA wandunit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. De FTXM wandunits zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 2,0 tot 5,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Wandmodel FTXJ Emura 

Deze design wandunit wordt hoog tegen de wand geplaatst, circa 5 centimeter onder het plafond. De binnenunit is 99 centimeter breed. De Daikin Emura is leverbaar in de kleuren wit en zilver. Deze wandunit is standaard voorzien van zilverfilter. Door de geïntegreerde wifi-controller is de unit te bedienen via de Daikin Residention controller app.

De FTXJ wandunit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. De FTXM wandunits zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 2,0 tot 5,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Vloermodel FVXM-F 

Deze vloerunit wordt laag tegen de wand geplaatst, circa 5 centimeter boven de vloer of net boven de plint. Voor deze  vloerunit wordt vaak gekozen als er nergens in de ruimte een hoge vlakke wand is waar een wandunit kan worden gemonteerd. Het vloermodel kan bijvoorbeeld ook vlak boven de vloer tegen een knieschot worden gemonteerd.  

Deze FVXM-F vloerunits zijn optioneel te voorzien van Daikin Residential wifi controller. De FVXM-F vloerunit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits (multi-split tot max 5 binnenunits). De FVXM vloerunits zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 2,5 tot 5,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Vloermodel FVXM-A 

Deze design vloerunit wordt laag tegen de wand geplaatst, circa 5 centimeter boven de vloer of net boven de plint. Voor deze  vloerunit wordt vaak gekozen als er nergens in de ruimte een hoge vlakke wand is waar een wandunit kan worden gemonteerd. Het vloermodel kan bijvoorbeeld ook vlak boven de vloer tegen een knieschot worden gemonteerd.  

Deze FTXM-A vloerunits zijn standaard voorzien van Daikin Residential wifi controller. De FVXM-F vloerunit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits (multi-split tot max 3 binnenunits en 5,2 kW koelvermogen). De FVXM-F vloerunits zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 2,5 tot 5,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Plafondmodel FHA 

Deze plafondunit wordt direct tegen het plafond gemonteerd en kan zelfs nog gedeeltelijk in een verlaagd plafond worden ingebouwd. Plafondunits worden veelal toegepast in lange smalle ruimtes vanwege de krachtige eenzijdige uitblaas en zijn zeer geschikt voor smalle winkels, kantoren, restaurants of sportruimtes.

De FHA plafondunit is optioneel te voorzien van Daikin Residential wifi controller. De FDE plafond unit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. De FDE plafondunits zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 3,5 tot 14,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Cassettemodel FFA & FCAG 

Deze cassette-units worden ingebouwd in een verlaagd (systeem) plafond. Na inbouw is enkel het paneel van de cassette-unit nog zichtbaar. Door de 4-zijdige uitblaas van deze units wordt de geconditioneerde lucht uiterst gelijkmatig over de ruimte verdeeld bij een lage luchtsnelheid. De FFA cassette-units van 3,5 kW tot 6,0 kW koelvermogen zijn leverbaar in de afmeting 57 cm x 57 cm (paneel 62 x 62), waardoor deze ingebouwd kunnen worden in één tegel van een 60 x 60 systeemplafond. De FCAG cassette-units met een groter koelvermogen hebben een afmeting van 84 cm x 84 cm (paneel 95 x 95). De FCAG (round-flow) cassette-units kunnen uitgevoerd worden met een standaard wit of zwart paneel, maar ook met een wit of zwart design paneel. Deze cassette-units worden veel toegepast in kantoren en winkels.

Deze cassette-units zijn optioneel te voorzien van Daikin Residential wifi controller. De FFA & FCAG cassette-units  kunnen aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. De cassette-units zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 3,5 tot 14,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Satellietmodel FDXM & FBA & FDA

Deze kannaalunits worden boven een verlaagd plafond gemonteerd of bijvoorbeeld in een naastgelegen  ruimte. Veelal  worden deze units toegepast in grotere ruimtes voorzien van systeemplafonds. Op de unit worden geïsoleerde slangen aangesloten met een diameter van 200 mm waardoor de geconditioneerde lucht naar inblaasroosters wordt gevoerd. Door verdeling over meerdere inblaasroosters wordt de luchtsnelheid zeer laag waardoor de airconditioning nauwelijks voelbaar is. De satellietunits zijn ook geschikt voor montage op bijvoorbeeld een zolder, waarvandaan meerdere slaapkamers met één unit te conditioneren zijn. Tevens is het mogelijk om een luchtzak aan te sluiten op deze satellietunits. Ook kunnen deze satellietunits van een zone regeling worden voorzien waardoor verschillende ruimtes induvidueel regelbaar zijn.

Deze FDXM, FBA & FDA satellietunits zijn optioneel te voorzien van Daikin Residential wifi controller. De satellietunit kan aangeloten worden op zowel single-split als multi-split buitenunits. Deze units zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 2,5 tot 25,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Multi-split MXM 

Op de MXMmulti-split buitenunit zijn 2 tot 5 binnenunits aan te sluiten. Hierdoor is het mogelijk met slechts één buitenunit maximaal 5 ruimtes van airconditioning te voorzien. Hierbij blijft het mogelijk de airco in iedere aparte ruimte individueel te bedienen, mits de binnenunits in dezelfde bedrijfsmodus staan; koelen óf verwarmen. Op de MXM Multi-split zijn verschillende modellen binnenunits te combineren.

Aan te sluiten binnenunits:

  • wandunits
  • vloerunits
  • plafondunits
  • cassetteunits
  • satellietunits

Van de aan te sluiten binnenunits kunnen de capaciteiten variëren van 2,0 kW tot 7,1 kW. Verschillende modellen zijn te combineren op één buitenunit. 

De MXM multi-split units zijn leverbaar in koelcapaciteiten van 4,0 tot 9,0 kW. 

Klik hier voor de brochure met alle technische specificaties.

Daikin Residential Online Controller 

Met de wifi-controller van Daikin zijn uw airco's gemakkelijk en overzichtelijk te bedienen via de Daikin residential controller app op uw smartphone of tablet. De wifi module is geïntegreerd in de binnenunit, of waneer deze optioneel geleverd wordt geheel in de binnenunit in te bouwen waardoor deze onzichtbaar weggewerkt wordt. Via de app zijn de airco's vanaf iedere locatie ter wereld te bedienen. U heeft alleen een werkende internetverbinding nodig. Tevens is via de app de actuele binnen- en buitentemperatuur af te lezen.