035 - 887 07 08
Winkelmandje

Airco in verschillende ruimtes

Voor een aangenaam klimaat in zowel de zomer als de winter

Steeds vaker worden ruimtes voorzien van airconditioning voor een aangenaam klimaat in  zowel de zomer als de winter. Denk hierbij aan airconditioning in de slaapkamer om verlost te zijn van klamme warme nachten in de zomer. Ook wordt vaak airconditioning geïnstalleerd in bijvoorbeeld tuinhuisjes (met bijvoorbeeld kantoor / praktijkruimte) om zomers te koelen en de ruimte 's winters te verwarmen. Alle airco's die wij leveren zijn standaard voorzien van warmtepompfunctie. Hierdoor zijn de units ook zeer geschikt om te dienen als (bij)verwarming waardoor veel bespaard kan worden op de energiekosten van traditionele verwarming. 

Zo worden airco's ook veel toegepast in winkels, sportruimtes, kantoren waar deze vaak zomers noodzakelijk zijn, maar ook 's winters als verwarming worden gebruikt.

Het rendement van de huidige airconditioning-units is zo hoog dat de verbruikskosten laag zijn. Bij koeling is dit rendement vaak circa 800%, dus voor iedere Kilowatt electriciteit die de airco verbruikt levert deze circa 8 kW koeling. Hierdoor ligt het gemiddeld jaarlijks verbruik van een unit voor een klein kantoor of slaapkamer voor koeling op circa 100 kW voor een heel zomerseizoen koelen. Bij een elektraprijs van 30 cent per Kilowatt kost dit dus € 30,- voor een zomer koelen. 

Bij verwarming ligt het rendement gemiddeld op 460%, dus voor iedere kW electriciteit die de airco verbruikt, levert deze circa 4,6 kW verwarming. Hierdoor ligt het gemiddeld jaarlijks verbruik van een unit voor een klein kantoor of slaapkamer voor verwarming op circa 800 kW voor een winter verwarmen. Bij een elektraprijs van 30 cent per Kilowatt kost dit dus € 240,- voor een winter verwarmen. Dit is vaak de helft goedkoper dan verwarmen op gas en 5x voordeliger dan verwarmen met elektrische verwarming zoals een infraroodpaneel. 

Thuis
thuis

Thuis

Woonkamer
woonkamer

Woonkamer

Slaapkamer
slaapkamer

Slaapkamer

Kantoor
kantoor

Kantoor