Menu
https://www.airxp.nl/warmtepomp
Vlassloot 1a, 6027 RS Soerendonk
Telefoon 0495 - 58 82 18 | Fax 0495 - 58 89 86

Duurzaam verwarmen met energiezuinige warmtepompen

Fossiele brandstoffen worden schaars en steeds vaker wordt er gezocht naar duurzame oplossingen om energieverbruik en CO² uitstoot terug te dringen. Bijna alle warmtepompen komen in aanmerking voor EIA of ISDE subsidies.

Lucht - Lucht warmtepomp

De lucht - lucht warmtepomp is eigenlijk een airconditing unit. In plaats van de binnenlucht te koelen en de warmte af te geven aan de buitenlucht wordt tijdens verwarmen de buitenlucht gekoeld en de warmte die onttrokken wordt binnen afgegeven. Deze systemen werken zelfs tot een buitentemperatuur van -15℃. Deze warmtepompen komen meestal in aanmerking voor EIA-subsidie. 

Lucht - Water warmtepomp

De lucht - water warmtepomp is een gecombineerd systeem voor verwarming, koeling én warm tapwater. De lucht warmtepomp (buitenunit) ontrekt warmte aan de buitenlucht, zelfs tot -20℃ buitentemperatuur. Deze warmte wordt binnen overgedragen aan een watersysteem zoals bijvoorbeel vloerverwarming. Ook kan er een buffervat voor warm tapwater worden geplaatst. Bij dit systeem is er geen gasaansluiting meer nodig. Deze warmtepompen komen in aanmerking voor EIA en ISDE subsidie.

Hybride warmtepomp

De Hybride warmtepomp brengt verschillende technieken samen. De Hybride warmtepomp is een CV-ketel met zowel een gasaansluiting als aansluiting voor een warmtepomp buitenunit. Tijdens verwarmingsbedrijf zal de Hybride ketel altijd een zijn warmte onttrekken aan de buitenlucht middels de buitenunit. Pas als de buitenunit onvoldoende warmte kan leveren schakelt de Hybride ketel gas in om traditioneel te verwarmen. Ook zal warm tapwater met gas worden verwarmd. De perfecte tussenoplossing voor diegene die nog niet volledig van aardgas af wil stappen. Deze warmtepompen komen in aanmerking voor ISDE subsidie.

Luchtgordijn op warmtepomp

Luchtgordijnen worden meestal met CV-water of elektrisch verwarmt. Vooral daar waar geen CV-ketel aanwezig is wordt er gebruik gemaakt van elektrische verwarming. Het energieverbruik hiervan is circa 4x zo hoog als verwarmen met een warmtepomp. Bij een warmtepomp luchtgordijn wordt er een luchtgordijn geplaatst dat aangesloten is op een airconditioning buitenunit. Een duurzame oplossing met besparing op energiekosten. In enkele Europese landen is elektrisch verwarmen inmiddels bij wet verboden en Nederland zal daar naar verwachting ook toe over gaan.  Deze warmtepompen komen meestal in aanmerking voor EIA-subsidie.