Menu
https://www.airxp.nl/hoe-wordt-de-airco-gemonteerd/f23c1
Vlassloot 1a, 6027 RS Soerendonk
Telefoon 0495 - 58 82 18 | Fax 0495 - 58 89 86
 

Split-unit airco's bestaan uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt op balken gemonteerd en kan bijvoorbeeld op de grond, op een plak dak, een dakkapel of in de tuin worden geplaatst. Ook is het mogelijk de buitenunit op een muurconsole tegen een buitenmuur te monteren.

De binnenunit komt, afhankelijk van het type, aan een wand of het plafond te hangen.

Beide units worden met elkaar verbonden door middel van een koperen koelleidingset en een verbindingskabel. Het koelmiddel stroomt door deze leidingen en de kabel dient als elektrische voeding en communicatie-kabel.

Omdat tijdens het koelen de lucht ontvochtigd wordt, is er ook een condenswaterafvoer nodig. Deze loopt van de binnenunit naar buiten of wordt aangesloten op een bestaande afvoer. Indien een afvoer op afschot niet mogelijk is, kunnen wij in de binnenunit een condenswaterpompje inbouwen dat het condenswater naar boven weg kan pompen.

In iedere montagewagen hebben wij een diamantboormachine. Hiermee kunnen wij door stenen muren boren tot 60 cm dikte. Ook kunnen wij hiermee door betonnen daken of muren boren. Standaard boren wij sparingen van 57 mm om de koelleidingen, bekabeling en afvoer door te kunnen voeren. Eventuele leidingen in het zicht werken wij af met een witte plastic kabelgoot van 70 mm. Deze goot kunnen wij voorzien van bochten, doorvoerkappen of rozetten zodat alles netjes afgewerkt is.

De airco moet voorzien worden van een elektrische voeding. In de meeste gevallen kunnen wij de airco aansluiten op een vrij stopcontact.

Als wij klaar zijn laten wij de ruimte netjes en schoon weer achter en leveren wij de unit aan u op.