Menu
https://www.airxp.nl/airco/airco-weetjes
Vlassloot 1a, 6027 RS Soerendonk
Telefoon 0495 - 58 82 18 | Fax 0495 - 58 89 86
 

Airco weetjes

  • Koelen bestaat eigenlijk niet. Met een airco wordt de warmte binnen onttrokken en buiten weer aan de buitenlucht afgegeven.
  • Al onze airco's kunnen standaard ook verwarmen (wamtepomp). Hierbij wordt warmte aan de buitenlucht onttrokken en binnen weer afgegeven. Dit klinkt misschien vreemd, maar buitenlucht van bijvoorbeeld -5 °C wordt verlaagd tot -20 °C. Met de warmte die onttrokken wordt kan het blok in de binnenunit tot een temperatuur van circa 60 °C opgewarmd worden.
  • Met een airco warmtepomp is het rendement bij verwarmen circa 400%. Voor één kW elektriciteit levert de airco dus vier kW aan warmte. Hierdoor is verwamen met een airco dus heel energiezuinig.
  • Al onze airco's zijn voorzien van inverter compressor(en). Deze zijn toerengeregeld. Hierdoor is de airco zeer energiezuining en stil en wordt de gewenste ruimtetemperatuur heel nauwkeurig behouden. Ook blaast de airco niet meer heel koud in de ruimte wanneer de ruimtetemperatuur bereikt is.
  • Onze airco's verbruiken weinig stroom en de kleinere modellen zijn daardoor meestal gewoon op een vrij stopcontact aan te sluiten. De kleinste airco's verbruiken maximaal 650 Watt. Dit is veel minder dan bijvoorbeeld een waterkoker of haarföhn die al snel een opgenomen vermogen van 1800 Watt hebben.
  • Omdat alle airco's H(C)FK houdende koudemiddelen bevatten mogen  koeltechnische handelingen zoals het installeren of onderhouden van airco's uitsluitend uitgevoerd worden door F-gassen gecertificeerde monteurs in dienst van een F-gassen gecertificeerd bedrijf. Dit is door de overheid vastgelegd in de F-gassen verordening.

Kijk in de FAQ voor nog meer informatie.